ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν αίμα στο Πέραμα

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν αίμα στο Πέραμα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για μια καλά σχεδιασμένη και με ανθωποκτόνο σκοπό επίθεση από 20-25 άτομα, έκανε λόγο ο μάρτυρας Μιχάλης Βαξεβάνης καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

«Βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια... Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω. Είχαν ταχύ βήμα, ήταν δυο μπουλούκια που έρχονται και σμίγουν (...). Έκαναν τόξο, μας περικύκλωσαν βρίζοντας ...» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στην ομάδα που έκανε την επίθεση ήταν και οι κατηγορούμενοι Χατζηδάκης, Πανταζής και Αντωνακόπουλος.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που τραυματίστηκε:

«Νοιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει, και να μου ρίχνει μια μπουνιά. Ο Αντωνακόπουλος κρατούσε ξύλο. ...ξεκινάνε οι ροπαλιές. Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω, και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου, κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος... Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν».

Στη συνέχεια, είπε πως είδε αιμόφυρτο τον συνάδελφό του Πουλικόγιαννη. «Μου έδωσε την αίσθηση ότι ψυχομαχάει. Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον σύρω, να τον απομακρύνω...».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δράστες «ήθελαν αίμα», συμπληρώνοντας πως δρούσαν κατ εντολήν μεγαλοεργολάβων με στόχο να καθαρίσει η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τους κομμουνιστές.

«Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους» υποστήριξε αναφερόμενος στους εργοδότες. «Είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε έχουν στα πόδια τους, και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ