ΕΛΛΑΔΑ

16 σε δίκη για τον «Αθήνα 9,84»- και ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης

16 σε δίκη για τον «Αθήνα 9,84»- και ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης

Την παραπομπή σε δίκη 16 ατόμων που είχαν διοικητικές θέσεις στον δήμο Αθηνών και συγκεκριμένα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ζητά ο εισαγγελέας εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας. 

Η υπόθεση αφορά σε "κατάχρηση" εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έγιναν από τις κατά καιρούς διοικήσεις του δημοτικού σταθμού για έξοδα που κρίθηκαν παράνομα από την εισαγγελική έρευνα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά –που κατά καιρούς διετέλεσαν μέλη της διοίκησης του σταθμού-, συμπεριλαμβάνονται ένας επιχειρηματίας καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Συγκεκριμένα, για τον κ. Κυρίτση, ο εισαγγελέας ζητεί διαχωρισμό της δικογραφίας και αποστολή αντιγράφου στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Μιλώντας στο CNN Greece ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει ότι, για ένα διάστημα εκπροσώπησε τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» στο διοικητικό συμβούλιο του «9,84». Δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος εκεί και ότι εφόσον η έρευνα του ανακριτή αφορούσε σε όλους τους συμμετέχοντες, άρα αφορά και τον ίδιο.

«Εφόσον όμως είμαι βουλευτής, η διαδικασία δεν μπορεί να είναι η ίδια, πάντως επί της ουσίας η έρευνα αυτή δεν με αγγίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για τα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και η έρευνα, έδειξε σπατάλες περίπου 37 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο που ο σταθμός είχε επιχορηγηθεί με 100 εκατομμύρια από το Δήμο Αθηναίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ