ΕΛΛΑΔΑ

Απομάκρυναν τις κλούβες-Οι συνταξιούχοι έξω από το Μαξίμου (pics&vid)

Απομάκρυναν τις κλούβες-Οι συνταξιούχοι έξω από το Μαξίμου (pics&vid)
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Μετά το σκηνικό έντασης που είχε δημιουργηθεί στην προηγούμενη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων τον περασμένο Οκτώβριο, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να τους εμποδίσουν να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και την γενική κατακραυγή που είχε προκληθεί, στη σημερινή πορεία δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.

Η οκταμελής επιτροπή των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, τρεις κλούβες της αστυνομίας είχαν στηθεί στην Ηρώδου Αττικού, εμποδίζοντας τους συνταξιούχους να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι περίμεναν και έπειτα από λίγη ώρα οι κλούβες απομακρύνθηκαν και τους επέτρεψαν να προχωρήσουν.

Image 5 copy
Image 43
Image 11 copy

Image 13
Image 32
Image 23

Περισσότεροι από 3.500 συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια δείχνοντας έτσι την αντίδρασή τους για τα «ψίχουλα» που τους δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , όπως χαρακτηρίζουν την εξαγγελία Τσίπρα για τη χορήγηση της «μισής 13ης σύνταξης». Οι συνταξιούχοι πετούσαν χαρτοπετσέτες, πάνω στις οποίες ήταν τυπωμένα χαρτονομίσματα.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν για ακόμη μια φορά στον δρόμο του αγώνα "για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Το κίνημα των συνταξιούχων δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται, δεν αποδέχεται τετελεσμένα".

"Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψουν τον ακρωτηριασμό που υπέστησαν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου, το ξεζούμισμά τους από τη ληστρική φορολογία" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγιός.

Image 2

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Image 4
Image 4 copy
Image 11
Image 2 copy
Image 22
Image 31
Image 1
Image 41
Image 12
Image 21
Image 3

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: CNN GREECE/ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στη Βουλή.

IMG 0467

ΠΗΓΗ: CNN GREECE/ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ