ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πυκνή χιονόπτωση και η χιονόστρωση σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όχι όσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, αλλά κυρίως στις περιφερειακές.

Σύμφωνα με την τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στη λεωφόρο Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Λ.Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Αγιο Πέτρο.

-Οδός Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Στους άλλους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδα για τα υπόλοιπα οχήματα.

Κλειστή ήταν ως τις 9 το πρωί και η εθνική οδός Κορίνθου-Τριπόλεως στο ρεύμα προς Τρίπολη, στο Σπαθοβούνι, καθώς είχαν διπλώσει νταλίκες λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου έχει απαγορεύσει την κίνηση των φορτηγών στην εθνική οδό, καθώς συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση, στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ