ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία σε βάρος 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δικογραφία σε βάρος 39χρονου, για τα αδικήματα της πορνογραφίας και των πορνογραφικών παραστάσεις ανηλίκων, που κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος ανήλικης, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ που επικαλείται ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 16χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο που συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικός της, την έπεισε να του αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της και πολυμεσικά αρχεία εικόνας και ήχου, ενώ ακολούθως με φορτικό - πιεστικό τρόπο της ζητούσε να του αποστείλει και άλλο παρόμοιο υλικό.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του 39χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim, καθώς και κάρτες μνήμης.

Με αφορμή το περιστατικό, οι αρχές ενημερώνουν ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες, ή να καταγγέλλουν παράνομες, ή επίμεμπτες πράξεις ή και δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 111 88, στέλνοντας e-mail στο:

ccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD και μέσω twitter:@ CyberAlertGR.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ