ΕΛΛΑΔΑ

Θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 50.000 άνθρωποι από βόμβα στο Κορδελιό (vid)

Θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 50.000 άνθρωποι από βόμβα στο Κορδελιό (vid)
voria

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την απενεργοποίηση βόμβας Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την περιοχή του Κορδελιού, που θα περιλαμβάνει ακόμα και απομάκρυνση πολιτών σε ακτίνα 2 χλμ περιμετρικά από το χώρο εντοπισμού της.

Σύμφωνα με το voria.gr, την επιχείρηση, στην οποία εμπλέκονται υπηρεσίες της αστυνομίας, του στρατού, των δήμων (Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα), των ΕΛΠΕ, της ΕΠΑ και του ΕΚΑΒ, θα συντονίσει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται επί ποδός.

Την Κυριακή, 05/02, πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα κλειστή σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη τέτοια σύσκεψη, κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί το ακριβές σχέδιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας, η οποία εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε εξωτερικό χώρο βενζινάδικου στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού, θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο του στρατού.

Πριν την έναρξη της επιχείρησης, θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, σε ακτίνα 2 χλμ περιμετρικά από το χώρο εντοπισμού της βόμβας.

Εκτιμάται ότι στην περιοχή κατοικούν περίπου 50.000 έως 60.000 πολίτες. Τη συγκεκριμένη μέρα θα βρίσκονται για παν ενδεχόμενο επί ποδός το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία.

Η βόμβα, η οποία δεν εξερράγη όταν ερρίφθη, είναι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους 1 μέτρου και βάρους 250 κιλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ