ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες μέσα από τη δομή προσφύγων στο Ελληνικό (pics&vid)

Εικόνες μέσα από τη δομή προσφύγων στο Ελληνικό (pics&vid)

Μετά από την ένταση που επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στη δομή του Ελληνικού, από την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο και δεν άφησαν να μπει μέσα στο κέντρο υποδοχής, το CNN Greece φέρνει στο φως εικόνες από το εσωτερικό του κέντρου όπου διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως μπορεί κανείς να δει σε αυτές, το εσωτερικό του παλιού αεροδρομίου έχει μετατραπεί σε πρόχειρο καταυλισμό, καθώς είναι στημένες ακόμα εκεί οι σκηνές.

Οι σκηνές είναι τοποθετημένες δίπλα η μία στην άλλη, χωρίς να υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ τους, ενώ μπροστά από την καθεμία είναι σκοινιά με απλωμένα σεντόνια που λειτουργούν και ως χωρίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είχαν πει ότι ξεκινούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους.

IMG 2004

Για το λόγο αυτό ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε το χώρο, προκειμένου να κάνει αυτοψία, συνοδευόμενος από αστυνομικούς που φρουρούν τη δομή.

IMG 2007
IMG 2022

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι απεργοί πείνας δεν υπάρχουν και ότι όσα μεταδόθηκαν σχετικώς είναι ψευδείς ειδήσεις από παραπλανηθέντα ΜΜΕ από άτομα εντός δομής και οργανώσεις αλληλέγγυων. Επιπλέον, κατήγγειλε τις εν λόγω οργανώσεις για κακές υπηρεσίες.

Είπε ότι αντιλαμβάνεται τον «πόνο και την δυσκολία αυτών ανθρώπων», γίνεται προσπάθεια «με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε κατάσταση» αλλά «δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση νόμων για να περάσουν χειραγωγημένα περιστατικά όπως το σημερινό».

«Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος είναι ελεύθερος να φύγει, αλλά θα υποστεί τις συνέπειες», συνέχισε και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τα περί απεργίας πείνας τα μαγειρεία την ώρα που μπήκε στη δομή συνοδεία των δημοσιογράφων λειτουργούσαν ενώ με αιχμή το αν τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν ή όχι στο σχολείο σημείωσε: «Την ώρα που φώναζαν θέλουμε σχολείο για τα παιδιά, τα σχολικά ήταν έξω για να τα παραλάβουν. Τα δικά σας τα παιδιά δεν έρχονται σχολικά να τα πάρουν. Υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν φαγητό ούτε θέρμανση».

IMG 2024
IMG 2027

Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών που ζητούν οι πρόσφυγες/μετανάστες στο Ελληνικό είναι ζεστό νερό, πλυντήρια για να πλένουν τα ρούχα τους, καλύτερο φαγητό, ιατρική περίθαλψη αλλά και σχολεία για όλα τα παιδιά.

IMG 2030

ΔΗΜΟΦΙΛΗ