ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο δολοφόνος που παρίστανε για χρόνια έναν διάσημο ροκ κιθαρίστα

Ο δολοφόνος που παρίστανε για χρόνια έναν διάσημο ροκ κιθαρίστα
photo/Unsplash

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970, οι Sha Na Na έμοιαζαν να είναι ασταμάτητοι. Μετά το Φεστιβάλ Woodstock το 1969, η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε. Ο χρόνος του Taylor με τους Sha Na Na κόπηκε τραγικά όταν πέθανε, με τις συνθήκες γύρω από τον θάνατό του να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες

Οι αναφορές που κυκλοφόρησαν αργότερα ανέφεραν ότι ο μουσικός πέθανε λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης, αλλά ορισμένοι υποδηλώνουν ότι διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του παραμένουν κρυφές.

Λίγα χρόνια αργότερα, ένας άνδρας που ζούσε στη Φλόριντα με το όνομα Raymond Westlund ισχυρίστηκε ότι ένας άντρας - το όνομα του οποίου ήταν Danny C - μετακόμισε στην πολυκατοικία του και του συστήθηκε ως Taylor, ένα από τα αρχικά μέλη των Sha Na Na. Έπαιξε καλά τον ρόλο, έχοντας εξαιρετικές δεξιότητες στην κιθάρα και φορώντας ρούχα ροκ σταρ.

Ο Westlund πίστεψε αμέσως τον Danny και άρχισε να τον συνοδεύει σε συναυλίες που θα εμφανιζόταν. Προσέλκυσε μια λεγεώνα θαυμαστών, φαινόταν να γνωρίζει άλλα συγκροτήματα και δημιούργησε μια ιστοσελίδα που καυχιόταν ότι ήταν το πιο αμφιλεγόμενο μέλος των Sha Na Na. Ο ιστότοπος λειτουργούσε επίσης με αυτή τη στάση ισχυριζόμενος ότι το «κακό παιδί» επέστρεψε, κάτι που φαινόταν απολύτως εύλογο εκείνη την εποχή.

Εκείνη την εποχή, ο Danny C περίμενε ότι οι άνθρωποι θα τον ρωτούσαν και γι' αυτό είχε ήδη σχεδιάσει την απάντησή του: προσποιήθηκε τον θάνατό του επειδή ήταν μυστικό μέλος της CIA. Αν επέμεναν, θα τους έδειχνε την ψεύτικη ταυτότητα και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του. Κανείς δεν θα το ερευνούσε παραπάνω, πίστευε.

Η τότε κοπέλα του Danny C μίλησε κάποτε για την παράξενη συμπεριφορά του. Ξυπνούσε στον ύπνο του και «έτρεχε στο παράθυρο» για να δει αν κάποιος τον παρακολουθεί.

Όλα έγιναν ξεκάθαρα το 2001 όταν η αστυνομία εντόπισε τον Danny C και τον συνέλαβε. Σε μια συγκλονιστική τροπή των γεγονότων, ο Danny C ήταν, στην πραγματικότητα, ένας καταδικασμένος δολοφόνος που είχε δραπετεύσει από τη φυλακή και κρυβόταν για περισσότερα από 25 χρόνια. Ο Danny C, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Elmer Edward Solly, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία ενός παιδιού από αμέλεια.

Ο Solly έζησε με διάφορα ψευδώνυμα κατά τη διάρκεια της φυγής του, αλλά η υιοθέτηση της περσόνας του Danny C φαίνεται ότι είναι η πιο μπερδεμένη και η πιο καλά σχεδιασμένη. Ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε ακούραστα για να διαφύγει της προσοχής της αστυνομίας, και όμως ένιωθε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό ήταν πάνω στη σκηνή, με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ