ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση σε καθηγητή του Παντείου

Σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση σε καθηγητή του Παντείου
EUROKINISSΙ

Στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου που το μεσημέρι της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών μετά από παρατήρηση που τους έκανε βλέποντάς τους να γράφουν έξω από τους τοίχους του Πανεπιστημίου, προχώρησε η αστυνομία. Οι Αρχές έχουν ήδη κάνει και δύο προσαγωγές, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του καθηγητή. Ο κ. Συρίγος τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου ουσιαστικά πλήρωσε την αντίδρασή του κατά μαθητών που έκαναν γκράφιτι. Ο κ. Συρίγος έκανε παρατήρηση στους έκανε παρατήρηση στους νεαρούς να σταματήσουν να γράφουν στους τοίχους και τότε ένας από αυτούς πέταξε δύο μπουκάλια σπρέι στο κεφάλι του καθηγητή.

Η επίθεση που δέχθηκε προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

SYRIGOS

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ