ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «ταξικό» το δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «ταξικό» το δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για δυστύχημα που εμπεριέχει το «ταξικό στοιχείο» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, αναφερόμενος στο μοιραίο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθηνών-Λαμίας και στο οποίο χάθηκαν τέσσερις ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μανιός τόνισε ότι «το δυστύχημα εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω; Επειδή ήταν παιδί πλουσίου, είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;

Το ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο. Εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι 'δε βαριέσαι, όλα είναι δικά μου'».

Η Μερόπη Τζούφη, δήλωσε από την πλευρά της ότι «η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Το γεγονός αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Έτσι έγινε πρόξενος αυτού του δυστυχήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ