ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δημοπρατείται το νέο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου

Ηράκλειο: Δημοπρατείται το νέο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου
CRETAPOST

Δημοπρατείται στις 28 Μαρτίου 2017 η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού, μαζί με την αγορά του οικοπέδου, 4.500.000 ευρώ.

Το έργο στον δήμο Μαλεβιζίου, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα είναι δυναμικότητας 300 μαθητών. Το κτίριο θα είναι τριώροφο και θα περιλαμβάνει:

13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Η ανέγερσή του θα γίνει σε οικόπεδο περίπου 3.000 τμ, στην οδό Ελευθερίας, το οποίο έχει αγοραστεί από τον δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της περιφέρειας Κρήτης.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο Γάζι» ανέφερε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, προσθέτοντας πως «μετά το βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου, το πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, τις προσθήκες αρκετών αιθουσών, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, κλπ, έρχεται πιο κοντά η στιγμή που η πόλη του Γαζίου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό δημοτικό σχολείο, το οποίο θα λύσει το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ένα σχολείο που θα το χαίρονται οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς».

Τέλος, ο κ. Μαμουλάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και των υπηρεσιών του δήμου για τη συμβολή τους στο έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ