ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Εύοσμος: Θρήνος από τον τραγικό θάνατο 4 νέων παιδιών (pics)

Τροχαίο Εύοσμος: Θρήνος από τον τραγικό θάνατο 4 νέων παιδιών (pics)
life-events.gr

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Τέσσερα παιδιά, όλοι μαθητές ΕΠΑΛ, έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας την τοπική κοινωνία στη θλίψη.

Όλα συνέβησαν σε λίγα δευτερόλεπτα. Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 17χρονος εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε έναν τοίχο και στη συνέχεια σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεων και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα περίπου ίδιας ηλικίας.

6

(Πηγή: thessnews.gr)

Από την πρόσκρουση δυστυχώς τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους ενώ ένας από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά τραύματα στα πλευρά και αιμάτωμα στον θώρακα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί αναμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο για να προβούν σε οποιαδήποτε εκτίμηση.

Και τα 4 παιδιά που ξεψύχησαν στην άσφαλτο ήταν φίλοι από το δημοτικό.

«Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός.

1

(Πηγή: life-events.gr)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, κανένα από τα παιδιά δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας ενώ 150 μέτρα πριν τον τοίχο όπου προσέκρουσε το αυτοκίνητο υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος.

2

(Ο τοίχος που προσέκρουσε το αυτοκίνητο. Πηγή: life-events.gr)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός). Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

3

(Πηγή: life-events.gr)

Σημείο «παγίδα θανάτου»

Συγκλονισμένοι είναι και οι κάτοικοι της περιοχής που ξύπνησαν από τον δυνατό θόρυβο που άκουσαν μέσα στη νύχτα και βγαίνοντας από τα σπίτια τους αντίκρισαν τα συντρίμμια.

Όπως επισημαίνουν στο Thessnews.gr, ο φαρδύς δρόμος που έγινε το τραγικό τροχαίο προσφέρεται για τις γνωστές «κόντρες» και τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το τροχαίο, με πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Τροχαίας να βρίσκονται στο σημείο και να αναλύουν τα στοιχεια.

4

(Πηγή: life-events.gr)

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή – Πρωτοβουλίες από τον υπουργό Παιδείας

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι βουλευτές για το τραγικό δυστύχημα. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου προανήγγειλε πρωτοβουλίες στο θέμα του μαθήματος οδικής ασφάλειας.

«Είναι πράγματι τραγικό το περιστατικό. Ήδη στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου υπάρχουν τέτοια μαθήματα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης κι άλλων δραστηριοτήτων» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για μία πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα της οδικής αγωγής και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν γνώση και θα κάνουμε κ μια κοινή συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπής Οδικής ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ