ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Ο ληστής στο Παλαιό Φάληρο κρυβόταν 10 ώρες μέσα στη ντουλάπα

Απίστευτο: Ο ληστής στο Παλαιό Φάληρο κρυβόταν 10 ώρες μέσα στη ντουλάπα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πέρα ως πέρα πραγματικό... Και όμως ο τέταρτος ληστής που εισέβαλε μαζί με τη συμμορία το μεσημέρι της Δευτέρας στο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και τον έψαχναν οι αστυνομικοί, κρυβόταν για πάνω από 10 ώρες μέσα στο διαμέρισμα και μάλιστα μέσα σε μια ντουλάπα !!!

Παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνδρες της αστυνομίας είχαν μπει στο σπίτι, η αποκάλυψη έγινε αργά το βράδυ όταν ο ληστής βγήκε από τη ντουλάπα με τη κουκούλα στο πρόσωπο και αφού απείλησε την ηλικιωμένη και το γιο της με όπλο κατάφερε να εξαφανιστεί.

Ο γιος της γυναίκας πήρε τηλέφωνο στην άμεση δράση και κανένας δεν πίστευε αυτό που τους περιέγραφε. Όλα δείχνουν πάντως ότι πρόκειται επίσης για σκληρό κακοποιό.

Δυο ανθρώπους είχε σκοτώσει εν ψυχρό ο κακοποιός από τη Μολδαβία που βρήκε το θάνατο πέφτοντας στο κενό από το μπαλκόνι διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο ενώ λίγο πριν είχε εισβάλει με τη συμμορία του σε διαμέρισμα για να ληστέψουν.

4096766

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πρόκειται για σκληρό κακοποιό που το 2007 λήστεψε και σκότωσε έναν κοσμηματοπώλη στον Πειραιά ενώ δεν δίστασε να πυροβολήσει και να σκοτώσει και έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου που είδε τι είχε συμβεί και έτρεξε να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς είναι και ο Ρώσος που συνελήφθη από τις Αρχές στην επιχείρηση της αστυνομίας μετά την εισβολή συνολικά τεσσάρων πάνοπλων δραστών στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης.

Ο 40χρόνος Ρώσος έχει κάνει στην παράνομη δράση του περισσότερες από 40 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές αυτοκινήτων ενώ το 2011 μαζί με τη συμμορία του εισέβαλαν σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι σπάζοντας με βαριοπούλα την πλαϊνή είσοδο. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα η ΕΚΑΜ έκανε έφοδο στο κρησφύγετο του στην περιοχή της Αμφιάλης και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ με διπλούς γεμιστήρες, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες μεταμφίεσης. Ο κακοποιός μάλιστα είναι τόσο σκληρός και αδιάφορος για την ανθρώπινη ζωή που στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να πυροβολήσει έναν πελάτη σε τράπεζα που λήστεψε στην Αργυρούπολη και από τα θραύσματα να τραυματιστεί και ένα 12 χρόνο παιδί!!!

4096685

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Και όμως μετά από αυτό το εγκληματικό παρελθόν και αφού είχε συλληφθεί το 2011, κυκλοφορούσε ελεύθερος και το πρωί της Δευτέρας, με τον Μολδαβό, έναν Αρμένιο και έναν ακόμη άνδρα αγνώστου εθνικότητας, εισέβαλαν κρατώντας πιστόλια στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου. Την ώρα εκείνη μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα και η οικιακή της βοηθός.

Όμως στο εσωτερικό του διαμερίσματος ο γιος της ηλικιωμένης είχε τοποθετήσει κάμερες ασφάλειας και είδε ξαφνικά τους ληστές να δένουν τη μητέρα του και την οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι πρώτοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο ανέβηκαν στο διαμέρισμα και οι κακοποιοί στο ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν και να συλληφθούν βγήκαν στο μπαλκόνι και προσπάθησαν να κατέβουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

4096667

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο κακοποιός από τη Μολδαβία δεν κατάφερε να περάσει από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου και αφού γλίστρησε και έχασε την ισορροπία του βρέθηκε νεκρός στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Οι δυο συνεργοί του, ο 40 χρόνος Ρώσος και ένας Αρμένιος κρύφτηκαν ο ένας μέσα και ο άλλος πίσω από μια ντουλάπα που βρισκόταν στο μπαλκόνι που 7ου ορόφου περιμένοντας να φύγουν οι αστυνομικοί.

Οι αρχές μόλις έφτασαν στην πολυκατοικία ασφάλισαν ολόκληρο το τετράγωνο καθώς υπήρχαν φόβοι να μπουν σε διαμέρισμα οι ληστές και με ομήρους τους ενοίκους να ζητήσουν την ασφαλή διαφυγή τους.

Για ώρες οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες στην περιοχή και για τον τέταρτο συνεργό των δραστών, ο οποίος κατάφερε να εξαφανιστεί. Οι κακοποιοί άφησαν πίσω τους στο διαμέρισμα πριν προσπαθήσουν να διαφύγουν, τρία πιστόλια και ένα περίστροφο ενώ πάνω τους βρέθηκε η τσάντα με κοσμήματα και χρήματα που πρόλαβαν να αρπάξουν από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Οι αρχές πάντως δεν αποκλείουν να εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες και έρευνα το ενδεχόμενο των επιθέσεων με καλάσνικοφ σε μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ