ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης στο κέντρο προσφύγων στη Μαλακάσα - Εξέδιδαν δύο γυναίκες

Εφιάλτης στο κέντρο προσφύγων στη Μαλακάσα - Εξέδιδαν δύο γυναίκες
EUROKINISSI

Ως βάση τους είχαν το κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα και παρέμεναν εκεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αποκάλυψε, όμως, η αστυνομική έρευνα, οι δυο Αφγανοί είχαν στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο εκμετάλλευσης γυναικών και είχαν φτάσει στο σημείο να νοικιάσουν σπίτι στην οδό Λιοσίων και να εκδίδουν εκεί δύο γυναίκες, η μία από το Αφγανιστάν και η άλλη από το Ιράν, οι οποίες επίσης διέμεναν στο κέντρο γυναικών.

Όπως αποδείχτηκε, οι δύο φιλοξενούμενοι στο κέντρο προσφύγων απειλούσαν και εκβίαζαν τις δύο γυναίκες για να τις εξαναγκάζουν να εκδίδονται για λογαριασμό τους. Άλλες φορές πάλι, ασκώντας ψυχολογική βία και υποσχόμενοι ότι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, τις εκμεταλλευόντουσαν σεξουαλικά, παίρνοντας μάλιστα το σύνολο των εσόδων.

Η αστυνομία σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε επιχείρηση στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στη Μαλακάσα, όπου συνέλαβαν τους δύο Αφγανούς, ενώ απελευθέρωσαν και τις δύο γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων. Εκεί που διέμεναν οι Αφγανοί εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες, ένα μαχαίρι, 200 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλεφώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ