ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία για τους εκδρομείς του Πάσχα

Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία για τους εκδρομείς του Πάσχα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Έντονα παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση  από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ελευσίνα η ουρά που έχει σχηματιστεί φτάνει πλέον στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ στα διόδια Καλαμακίου παραμένει στα 300 μέτρα. Όσον αφορά στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Σημειώνεται, ότι το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας είναι στους δρόμους, στο πλευρό των οδηγών.

Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ισχύουν για το ρεύμα εισόδου απαγορεύσεις για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

-Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Ουρές 6 χιλιομέτρων στη Γαβρολίμνη έως το τούνελ της Κλόκοβας

Εξακολουθεί να καταγράφεται ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην «Ιονία Οδό» και συγκεκριμένα από την Γαβρολίμνη, έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ η ανάσχεση στην κίνηση των οχημάτων, λόγω της αυξημένης κίνησης, ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Επίσης, μικρή ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρείται στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας.

Ακόμη, στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, από την Πάτρα έως και τον κόμβο Καλαβρύτων, υπάρχει αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, ενώ η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου.

Μποτιλιάρισμα στην Ιόνια οδό και ταλαιπωρία

Νωρίτερα, με προβλήματα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου. Ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, για περίπου έξι χιλιόμετρα καταγράφεται στην «Ιονία Οδό».

Ειδικότερα, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, παρατηρείται, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ανάσχεση στην κυκλοφορία στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο και συγκεκριμένα από το 10ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Γαβρολίμνης, έως το τέταρτο χιλιόμετρο στο τούνελ της Κλόκοβας .

Στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, καταγράφεται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μικρή ανάσχεση της κυκλοφορίας κοντά στην διασταύρωση με την εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα, αλλά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται ομαλά.

Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στην Ιόνια οδό από την Ρίζα έως και το Ευηνοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr την κατάσταση επιβάρυνε ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την έξοδο των τούνελ της Κλόκοβας ευτυχώς όμως μόνο με υλικές ζημιές.

Η Τροχαία σταδιακά κόβει την κυκλοφορία για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στις σήραγγες της Κλόκοβας .

Σύμφωνα με οδηγούς αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη αναμονή.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Τροχαία έχει λάβει μέτρα και στις τρεις εθνικές οδούς, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ