ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική

Εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το TaxisNet του υπουργείου Οικονομικών οδηγησε Αστυνομικούς, στην εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών. Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, τα επτά μέλη του κυκλώματος μοιράστηκαν περισσότερα από €700.000.

H κίνηση αυτή, οδήγησε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στα λογιστικά γραφεία, στα οποία είχε αναθέσει τα μέλη του κυκλώματος η διευθέτηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων ακινήτων τα οποία είχαν υφαρπάξει με ψευδείς βεβαιώσεις.

Όπως διαπιστώθηκε 45άχρονη, ηγετικό μέλος του κυκλώματος, η οποία εμφανιζόταν ως "μεσήτρια", μαζί με το συντροφό της, εντόπιζαν πολυτελείς οικίες προς πώληση, οι οποίες ιδιοκτησιακά ανήκαν κυρίως σε απόδημους Έλληνες. Στη συνέχεια προσέγγιζαν μεσίτες ή τους ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους.

Τον Ιούλιο του 2014 η ιδιοκτήτρια πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό- με αγοραστική αξία στα €2εκτ – ύστερα από απουσία της για μεγάλο διάστημα, επέστρεψε στην Ελλάδα, και όταν επιχείρησε να μπει στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόσβαση. Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία, στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού.

Κατά την Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η μονοκατοικία έκτασης 219 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 637 τετραγωνικών μέτρων είχε πουληθεί αντί 550.000 ευρώ, χωρίς η ιδιοκτήτρια να έχει ιδέα. Για το ακίνητο, είχε εμφανιστεί ως ιδοκτήτης, 64άχρονος τέως τραπεζίτης- ο οποίος αναζητείται, ενώ κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει για απάτες και υπεξαιρέσεις-, και διαπραγματεύτηκε την πώλησή του, σε τρεις υποψήφιους αγοραστές από τους οποίους είχε λάβει υψηλές προκαταβολές, ύψους €86.000. Από άλλο ακίνητο στην περοχή της Βούλας, τα μέλη του κυκλώματος, είχαν λάβει προκαταβολή, €80.000.

Ένας από τους υποψήφιους αγοραστές της συγκεκριμένης βίλας στο Π.Ψυχικό, είχε προκαταβάλλει €8.600 ενώ τα μέλη του κυκλώματος του ζήτησαν επιπλέον €8.000, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αγοραπωλησίας. Κατάλαβε την απάτη, όταν μπήκε στο Taxis και διαπίστωσε ότι είχε πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, και προσέφυγε στην Αστυνομία. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η έρευνα αντέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και με συντονισμένες ενέργειες, σε προκαθορισμένο ραντεβού, Αστυνομικοί συνέλαβαν τα πέντε μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται ο 64άχρονος τέως τραπεζικός και 53άχρονος συνεργός τους.

Σε βάρος των επτά μελών του κυκλώματος, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ