Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού
Πηγή: fonh.gr

Τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί κάποια από τα παιδιά που επέβαιναν σε αυτό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λεωφορείο ανετράπη το πρωί στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ συνοδεύονταν από τους δασκάλους και τους κηδεμόνες τους.

Η ανατροπή συνέβη στις 8.40 το πρωί κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

FONI 1

(Πηγή φωτογραφίας fonh.gr)

DIKTYO 1

(Πηγή φωτογραφίας diktyotv.gr)

Από την ανατροπή τραυματίστηκαν κάποιοι μαθητές και συνοδοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας, ενώ -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία- δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον 16 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταφέρθηκαν στα παραπάνω νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν όμως ανησυχία, και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

DIKTYO 2

(Πηγή φωτογραφίας diktyotv.gr)

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που απεγκλώβισαν ένα παιδί και μία γυναίκα από το λεωφορείο.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

DIKTYO 3

(Πηγή φωτογραφίας diktyotv.gr)

Διαβάστε επίσης