ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage στις Σποράδες - σώος ο πιλότος

Πτώση Mirage στις Σποράδες - σώος ο πιλότος
Φωτό αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άσκησης που πραγματοποιείται στο Αιγαίο.

Μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τις Σποράδες παρουσίασε βλάβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα Mirage 2000 το οποίο κατέπεσε 15χλμ νότια των Σποράδων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής εγκατέλειψε άμεσα το αεροσκάφος και είναι καλά στην υγεία του.

Το «Mirage 2000» της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή.

Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα.

Το MIRAGE-2000 της 332 μοίρας είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο ομοίου τύπου από την αεροπορική βάση της Τανάγρας προκειμένου να διεξάγει άσκηση εναέριας μάχης -ένας εναντίον ενός. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ