ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αποκάλυψη για το Μενίδι: «Αδέσποτη» σφαίρα είχε χτυπήσει στο κεφάλι μικρό κορίτσι

Νέα αποκάλυψη για το Μενίδι: «Αδέσποτη» σφαίρα είχε χτυπήσει στο κεφάλι μικρό κορίτσι
eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δύο περιστατικά ακόμη είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του, στο Μενίδι. Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι χτυπήθηκε, επίσης στο κεφάλι, από σφαίρατην ώρα του διαλλείματος. Ο τραυματισμός της 5χρονης δεν είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο τραυματισμός του μικρού Μάριου. Η μητέρα της θυμάται την ημέρα που την βρήκε ξαπλωμένη στην αυλή του σχολείου γεμάτη αίματα. 

Το περιστατικό συνέβη πριν από 5 χρόνια. Η μητέρα της 5χρονης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. «Η ώρα ήταν 13:30 τα παιδιά έχουν βγει για διάλλειμα. Ξαφνικά το παιδί μου πέφτει κάτω και γεμίζει αίματα. Εγώ ήμουν στη δουλειά. Με πήρανε τηλέφωνο και έτρεξα αμέσως στο σχολείο» λέει η κα. Τάταρη. «Την βρήκα ξαπλωμένη, με αίματα σε λιπόθυμη κατάσταση».

Ποτέ δεν μάθαμε τον δράστη

Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 5χρονης, από τότε, όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει. «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι. Πρέπει να φοράμε κράνη για την ασφάλειά μας». Η μητέρα της 5χρονης εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του 11χρονου, συνειδητοποιεί ότι το παιδί της έζησε «Αυτό το δύστυχο παιδάκι, τι φταίει», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει η μητέρα της 5χρονης όταν η κόρη της τραυματίστηκε στο κεφάλι, η αστυνομία διεξήγε έρευνα αλλά ποτέ δεν έμαθαν κάτι παραπάνω. Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Μάλιστα, όταν η μικρή μαθήτρια άκουσε το νέο περιστατικό ρώτησε τη μητέρα της: «Δηλαδή αυτό μπορεί να ξανασυμβεί;» Ευτυχώς, όπως λέει η κα. Τάταρη, η κόρη της ήταν μικρή και οι συνέπειες ήταν περιορισμένες. «Αν ήταν μεγαλύτερη πιθανόν να φοβόταν να βγει από το σπίτι. Αν ήταν μεγαλύτερη θα καταλάβαινε τη σοβαρότητα του περιστατικού», λέει η μητέρα της 5χρονης.

Γιατί δεν έγινε κάτι όταν πυροβόλησαν το δικό μου παιδί και φτάσαμε στο σημείο να σκοτωθεί ένα παιδάκι!

«Γιατί δεν έγινε κάτι όταν πυροβόλησαν το δικό μου παιδί και φτάσαμε στο σημείο να σκοτωθεί ένα παιδάκι!» αναρωτιέται η μητέρα της μαθήτριας. «Εδώ οι σφαίρες πέφτουν σαν βροχή. Έχω βρει κάλυκες έξω από το σπίτι μου!» συμπληρώνει.

Η κατάσταση είναι άθλια στο Μενίδι λέει η γυναίκα. «Οι ναρκομανείς κυκλοφορούν σαν ζόμπι στον δρόμο και τα παιδιά μας ρωτάν γιατί... Πώς να τους το εξηγήσω;»

Στο δεύτερο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον μικρό Μάριο, θύμα ήταν μία 70χρονη γυναίκα που καθόταν αμέριμνη στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όταν δέχθηκε σφαίρα στην ωμοπλάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ