Σεισμός Μυτιλήνη: «Βομβαρδισμένο» τοπίο η Βρίσα, σκέψεις για εκκένωση του χωριού
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το χωριό Βρίσα του Πολυχνίτου στη Μυτιλήνη από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Βόρειο Αιγαίο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλά από τα σπίτια του οικισμού έχουν καταρρεύσει, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες και μία εγκλωβισμένη γυναίκα.

Όπως αναφέρει το lesvospost.com, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι έχει δοθεί εντολή σε λεωφορεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΕΛ να είναι έτοιμα για την εκκένωση του οικισμού για λόγους ασφάλειας μέχρι να γίνει καταγραφή των ζημιών.

EKKENOSI MESA

(Πηγή φωτογραφίας lesvospost.com)

Ο σεισμός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο χωριό των περίπου 800 κατοίκων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα από τα παλιά σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Τα νεότερα κτίσματα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

«Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί» ανέφερε ο κ. Πανσεληνάς, που σημείωσε ακόμη ότι αγνοείται μια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού. Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και οχήματα της περιφέρειας Βορείου Αιγίου.

Διαβάστε επίσης