ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Ξανά στους δρόμους οι αγανακτισμένοι κάτοικοι (pics)

Μενίδι: Ξανά στους δρόμους οι αγανακτισμένοι κάτοικοι (pics)

Επεισόδια ξέσπασαν και πάλι στο Μενίδι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρότησαν φραγμό για να εμποδίσουν την πορεία κατοίκων και φορέων της περιοχής να φτάσει στον καταυλισμό των Ρομά. Πολύ γρήγορα δακρυγόνα, πετροπόλεμος και επιθέσεις με ξύλα έδωσαν τον τόνο.

Από τις 9 το βράδυ επίκεντρο της έντασης ήταν η περιοχή γύρω απ' τον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου, καθώς ομάδα νεαρών έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού.

Ένταση επικράτησε και στη Λ. Λιοσίων και Αριστοτέλους, όπου κουκουλοφόροι είχαν κόψει με οδοφράγματα τη διασταύρωση. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και τους απομάκρυναν.

IMG 0930
IMG 0931

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι για το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας της «συνύπαρξής τους με θύλακες παραβατικότητας» όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.

IMG 5138
IMG 5139
IMG 5140

Με κεντρικό αίτημα «να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη μας» φορείς και κάτοικοι διεκδικούν από την Πολιτεία «λύση εδώ και τώρα».

IMG 0899
IMG 0900

Με συνεχείς κινητοποιήσεις, συσκέψεις και συμβούλια, οι φορείς και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, καθώς όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών απέβησαν άκαρπες.

IMG 0893

Στην πόλη επικρατεί ένταση, ενώ τα σχολεία υπολειτουργούν, με απόφαση γονέων και παιδιών, με δεδομένο το πένθος για τον χαμό του Μάριου και βοηθούσης της επικείμενης λήξης του σχολικού έτους.

IMG 0894
IMG 0892

Οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι σχολικές γιορτές αναβλήθηκαν ή διακόπηκαν, όπως και το παιδικό φεστιβάλ και όλοι συμμετέχουν σε κάθε είδους κινητοποίηση, με κορυφαία την αυριανή, στις 6 μμ έξω από το δημαρχείο, όπου με πούλμαν θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

IMG 0896

ΔΗΜΟΦΙΛΗ