ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά της Γερμανίας δώδεκα μηχανήματα ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Δωρεά της Γερμανίας δώδεκα μηχανήματα ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων
Ο Γερμανός πρέσβης, Peter Schoof EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Σήμερα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Κατεχάκη, ο Γερμανός πρέσβης, Peter Schoof, παρέδωσε 12 μηχανήματα ηλεκτρονικής καταγραφής και ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ως δωρεά από την γερμανική κυβέρνηση, για την επιτάχυνση της μεθόδου ταυτοποίησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε κατά την παραλαβή ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις ή να δεχτεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

"Προσπαθούμε με ήπιους και ανθρώπινους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα," τόνισε ο κ. Τόσκας ενώ πρόσθεσε πως η επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στις εστίες πολέμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμένες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της Frontex, την αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ αλλά και την οικονομική στήριξη των ανθρώπων από τις χώρες διέλευσης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία είναι χώρες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις μαζικές εισροές προσφύγων.

"Τα βλέπαμε από την τηλεόραση και οι εικόνες από τη Συρία και το Αφγανιστάν μας φαίνονταν πολύ μακρινές. Σήμερα αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας, στις χώρες μας, στην Ευρώπη."

Ο Γερμανός πρέσβης τόνισε ότι από τις αρχές του χρόνου περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν διέλθει από την Ελλάδα ενώ η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 800.000 με 1.000.000 πρόσφυγες θα καταφθάσουν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους.

Ο πρέσβης έκανε δώρο στον υπουργό ένα Eurodac ενώ ο κ. Τόσκας με τη σειρά του, του χάρισε ένα κλαδί ελιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ