Αρχίζει η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
Πηγή: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή   της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 12:30 μ.μ., η συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης

Ήδη έως σήμερα έχουν κατεδαφιστεί τρεις πτέρυγες των φυλακών, ενώ μία από αυτές μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο δίπλα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από την κατεδάφιση των κτιρίων έχει απελευθερωθεί μία έκταση 10 στρεμμάτων, η οποία προβλέπεται – βάσει μελέτης του δήμου Κορυδαλλού – να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο αναψυχής, με εργασίες προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι το 2008, οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν σε νέο κατάστημα του Ελαιώνα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης.

Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Χάρη Καστανίδη, παραχωρήθηκαν στον δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών.

Την 1η Οκτωβρίου 2013 με διάφορες προφάσεις «παγώνει» το έργο της κατεδάφισης, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητά να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και η παραχώρηση της έκτασης στον δήμο.

Τον Μάρτιο του 2017 γίνεται επανέναρξη των εργασιών και η κατεδάφιση της τρίτης πτέρυγας.

Αύριο θα κατεδαφιστεί η μάντρα στην οδό Γρ. Λαμπράκη και παραδίδεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δήμο Κορυδαλλού η έκταση των 10 στρεμμάτων.

Στο χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής, με πράσινο, τεχνητή λίμνη, παιδικές χαρές, μονοπάτια για περίπατο, καθιστικά, εγκατάσταση WIFI.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017.


Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Καλογήρου: Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά

Εισαγγελική έρευνα για το πιστοποιητικό αναπηρίας του Φλώρου ζητά ο Κοντονής

Βερβεσός: «Ο Κοντονής να απαντήσει γιατί διατηρεί σε ισχύ τη διάταξη που αποφυλάκισε τον Φλώρο»