Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τρίτη
Παραμένει, για άλλη μία ημέρα, πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, για την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
· Περιφέρεια Αττικής
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
· Περιφέρεια Κρήτης
· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Δήλωση αναδίπλωσης του «γαλάζιου» βουλευτή Δ. Καλογερόπουλου μετά την αποστροφή του «τον ήπιαμε»
21:55
myDiesel: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την άμεση απαλλαγή ΕΦΚ και ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο
21:46
Συνεργάτες του Χέγκσεθ έσπασαν την υδρόγειο του Αϊζενχάουερ - «Ήταν αντίγραφο» λέει το Πεντάγωνο
21:37
Καναδάς και Τουρκία υπέγραψαν «στρατηγική συνεργασία» - Ο Κάρνεϊ θέλει μείωση της εξάρτησης από ΗΠΑ
21:27