ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια Ελλήνων στη Βαρκελώνη - Σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρα

Οικογένεια Ελλήνων στη Βαρκελώνη - Σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρα
REUTERS/ SERGIO PEREZ

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ελληνικού προξενείου στην Βαρκελώνη μίλησε στο CNN Greece για την κατάσταση της υγείας των Ελλήνων τραυματιών στη επίθεση στον πεζόδρομο Las Ramplas. Σύμφωνα με πληροφορίες του, η μητέρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Μία οικογένεια Ελλήνων βρέθηκε στον μεγάλο πεζόδρομο Las Ramplas, στο κέντρο της Καταλανικής πρωτεύουσας, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, υπεύθυνο του γραφείου τύπου στο ελληνικό προξενείο της Βαρκελώνης, ο πατέρας της οικογένειας επικοινώνησε ο ίδιος με το προξενείο και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση στον πεζόδρομο Las Ramplas τραυματίστηκε η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο Hospital del Mar και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται κρίσιμη. Το κοριτσάκι της, το οποίο έχει επίσης τραυματιστεί, είναι καλύτερα και αναρρώνει, ενώ και το δεύτερο παιδάκι νοσηλεύεται για λόγους προληπτικούς, εκτός κινδύνου. Ο πατέρας έχει τραυματιστεί ελαφρά και είναι σοκαρισμένος.

Η γυναίκα είναι Γερμανικής υπηκοότητας, παντρεμένη με Έλληνα, και τα δύο τους παιδιά έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σωτηρόπουλος το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποια άλλη κλήση σε σχέση με τον τραυματισμό Ελλήνων. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η Βαρκελώνη είναι μία άκρως τουριστική πόλη την οποία αυτήν την περίοδο επισκέπτονται και πολλοί Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΞ κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας έχει μεταβεί από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ