ΕΛΛΑΔΑ

«Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια» τονίζει ο αναπληρωτής υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ.Τσιρώνης

«Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια» τονίζει ο αναπληρωτής υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ.Τσιρώνης
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της έκανε, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικού μέλους των Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννη Τσιρώνη, η παρούσα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσιρώνης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε πως «Η προηγούμενη κυβέρνηση το έσκασε σαν λαγός γιατί δεν τήρησε κανέναν στόχο από τους συμφωνηθέντες με τους θεσμούς. Η χώρα ήταν σε πλήρη αναξιοπιστία. Καταφέραμε με δυσκολία να αλλάξουμε την εικόνα, κρατήσαμε τη χώρα όρθια» συνεχίζοντας λέγοντας πως «το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανεργία και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο για τον οποίο η αντιπολίτευση ζητά εκλογές πριν το 2019 καθώς όπως αναφέρει οι πολίτες στο ερώτημα εάν θέλουν σήμερα εκλογές, λένε όχι. Κανείς δεν θέλει εκλογές» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Ό,τι γίνεται αυτό το διάστημα είναι αυτά που υποσχεθήκαμε και πάμε μέχρι κεραίας».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Από την αλληλογραφία και τα έγγραφα του Λιμενικού αποδεικνύεται περίτρανα πως όχι μόνο δράσαμε ταχύτατα, αλλά δράσαμε ταχύτερα από άλλα ανάλογα περιστατικά, όπως ήταν το Sea Diamond» καταδεικνύοντας ουσιαστικά την Νέα Δημοκρατία και τους χειρισμούς της στο συγκεκριμένο περιστατικό, την εποχή που ήταν κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας λέγοντας πως «Όποιος έχει την αυταπάτη, να μας υποδείξει κάποια άλλη χώρα, κάποια άλλη κυβέρνηση, που μάζεψε καλύτερα μαζούτ στη θάλασσα. Δυστυχώς, όταν υπάρχει διαρροή μαζούτ η καταστροφή είναι τρομακτική και ανυπολόγιστη. Εκτός κι αν μπορέσεις να βάλεις το ναυάγιο σε μία φούσκα, όπως γίνεται σε κόμικ».

Ερωτηθείς για την φράση του ότι «την ευθύνη την έχει μία κοινωνία ολόκληρη και μία παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές, που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας» υποστήριξε πως «Δεν εννοούσα την κοινωνία, αλλά το οικονομικό σύστημα. Η οικονομία του πετρελαίου έχει ταξικό πρόσημο. Δεν ισχύει ότι εγώ φόρτωσα τους πάντες ίσα. Το αντίθετο μάλιστα. Είπα ότι τα πετρελαϊκά λόμπι αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή και αυστηροποίηση των κανόνων».

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα σε κτηνοτρόφους και γεωργούς πως «κάτι ήδη άλλαξε», ενώ χαρακτήρισε τεράστια μεταρρύθμιση τους δασικούς χάρτες, υπογραμμίζοντας πως «για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να νομιμοποιήσουν τις εκτάσεις και να γίνουν κύριοι του εαυτού τους και όχι πελάτες κάποιου εκβιαστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ