ΕΛΛΑΔΑ

Συνετρίβη το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη - Αγνοείται η τύχη των επιβαινόντων

Συνετρίβη το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη - Αγνοείται η τύχη των επιβαινόντων
Φωτογραφία αρχείου Wikimedia

Συνετρίβη το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο, τύπου CT2K, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Ρουμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το e-evros.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το αεροσκάφος έχει καταπέσει στην οροσειρά της Ροδόπης, όπου και επικεντρώθηκαν οι έρευνες, οι οποίες όμως δυσχεραίνονται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και της βροχής.  

 

Ένα φτερό μονοκινητήριου αεροσκάφους που βρέθηκε στην Κερασιά Ροδόπης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πτώση του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.35, με προορισμό το Βουκουρέστι.

Την πυροσβεστική οδήγησε στο σημείο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ζευγάρι Ουκρανών, που επέβαινε στο μονοκινητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ