Με ισχυρή παγκόσμια παρουσία η Ελλάδα και διεθνείς διακρίσεις για τον ελληνικό τουρισμό
Πηγή: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις κατακτά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ελληνικός τουρισμός, αναβαθμίζοντας τη διεθνή παρουσία και εδραιώνοντας τη θέση της Χώρας μας ως καταξιωμένος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός» τονίζει η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Διαβάστε επίσης

Αναφέρει ότι «οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στη συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική μας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, παρά τον ανταγωνισμό και τις διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες».

Η κα Κουρνέτα τονίζει:
«Συγκεκριμένα η Ελλάδα ισχυροποιεί τον ρόλο της στον παγκόσμιο τουρισμό με την εκλογή της για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχουν 33 χώρες για την περίοδο 2018 - 2021.

thumbnail

Επίσης η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνουν για πρώτη φορά την προεδρία στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην 100ή συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού του Οργανισμού, όπου συμμετέχουν οι Υπουργοί Τουρισμού των χωρών - μελών και μη, και παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι, θα προεδρεύσει η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Το πρώτο βραβείο πήρε το βίντεο του ΕΟΤ "Greece- A 365 Day Destination" στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Κίνα. Ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής στην Ευρώπη για το 2017 ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες. Επίσης απέσπασε μία ακόμη πρωτιά, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ βραβεύτηκε ως το κορυφαίο ανάμεσα σε 48 ταινίες».

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας» δηλώνει η κα Κουρνέτα. «Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και θέσης της χώρας μας, και με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων».

thumbnail 1


Διαβάστε επίσης

Reuters: καμπάνα κινδύνου για τους τελευταίους κωδωνοποιούς της Ελλάδας

Κατρούγκαλος στις ελληνορωσικές σχέσεις: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Η Μόσχα κάλεσε στο ρωσικό ΥΠΕΞ τον Έλληνα πρέσβη

Ρωσική Πρεσβεία: Υπερβολική η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών