ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πατέρας των Αντετοκούνμπο, Τσαρλς

Πέθανε ο πατέρας των Αντετοκούνμπο, Τσαρλς
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο πατέρας των καλαθοσφαιριστών της εθνικής Ελλάδος Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι, όπου αγωνίζεται ο Γιάννης.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε άδεια από τον Παναθηναϊκό για να ταξιδέψει στην Αμερική.

Ο Τσαρλς Αντετοκούμπο μαζί με τη σύζυγό του Βερόνικα μετακόμισαν το 1991 στην Ελλάδα όπου απέκτησαν 4 παιδιά: τοΓιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη, ενώ στο Λάγος της Νιγηρίας ζει ο πρωτότοκος γιος τους Φράνσις.

Ο 53χρονος ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία, ενώ η μητέρα των παιδιών αθλήτρια του άλματος εις ύψος.

Η οικογένεια ζούσε στα Σεπόλια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς οι γονείς δυσκολεύονταν να βρουν εργασία, και έτσι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του Θανάση έβγαζαν τα προς το ζην ως πλανόδιοι μικροπωλητές.

Από το 2007 και ύστερα ο Θανάσης και ο Γιάννης άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, φτάνοντας σήμερα σε σημαντικές διακρίσεις.

Συλληπητήρια από τους Milwaukee Bucks και τον Παναθηναϊκό

Μετά την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του Τσαρλς Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός Superfoods, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά και οι Milwaukee Bucks του Γιάννη, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Αντετοκούνμπο για τον ξαφνικό χαμό του Τσαρλς Αντετοκούνμπο. Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι δίπλα στον Θανάση και στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε ο Παναθηναϊκός, σε ανακοίνωση του.

«Η οικογένεια των Bucks είναι θλιμμένη για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του Γιάννη, Τσαρλς. Όλο το σωματείο, οι συμπαίκτες και οι προπονητές του είναι εδώ για να στηρίξουν τον Γιάννη και την οικογένειά του στις δύσκολες στιγμές. Ο Τσαρλς ήταν σημαντικό μέλος των Bucks και θα λείψει πολύ σε όλους. Εκ μέρους της ιδιοκτησίας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και προσευχόμαστε για τον Γιάννη και την οικογένειά του», ανέφεραν οι Milwaukee Bucks.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ