Ινδονησία: Νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ιάβα
Κατολίσθηση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στην Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ οι Αρχές αναζητούν δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται.
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι αγνοούνται μετά την καταστροφή, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις της Δευτέρας στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας.
Η βροχόπτωση, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δυσχέρειες στις οδικές μεταφορές δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής τη μεταφορά και τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων έργου και εκσκαφέων στον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση, στην περιοχή της πόλης Σουκαμπούμι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.
«Το έργο των σωστικών συνεργείων περιπλέκει επίσης το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν επιτόπου», συνέχισε.
«Οι δρόμοι είναι στενοί» και προκαλούνται «μποτιλιαρίσματα», καθώς προς τον τόπο της καταστροφής κινούνται «σωστικά συνεργεία, αυτοκίνητα που μεταφέρουν εφόδια, ασθενοφόρα», εξήγησε.
Οι έρευνες, που διακόπηκαν τη νύχτα, ξανάρχισαν σήμερα το πρωί. Οι Αρχές κάνουν λόγο ως τώρα για τέσσερις τραυματίες.
Οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ινδονησία. Το αρχιπέλαγος βυθίζεται υπερβολικά συχνά στο πένθος εξαιτίας φυσικών καταστροφών.
Πλημμύρες και κατολισθήσεις τις οποίες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο στο νησί της Σουμάτρας, στη δυτική Ινδονησία, στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους.
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων – Στο νοσοκομείο βρέφος
10:02
Η κακοκαιρία «σάρωσε» και τη Λάρισα: Ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι σε Τύρναβο και Ελασσόνα
10:01
Η Ανταρκτική πάγωσε εκατομμύρια χρόνια πριν από την Αρκτική - Αυτός είναι ο λόγος
09:53
Πρόεδρος ΕΟΔΥ για κρούσματα σαλμονέλας στην Καστοριά: «Μάλλον δεν προέρχονται από κοτόπουλο»
09:41