ΚΟΣΜΟΣ

Esquel: Αποκαλυπτήρια για το υπερπολυτελές γιοτ της Oceanco

Esquel: Αποκαλυπτήρια για το υπερπολυτελές γιοτ της Oceanco
Oceanco/ CNNi

Η ολλανδική εταιρεία Oceanco έκανε τα αποκαλυπτήρια του μεγαλοπρεπούς γιοτ της, του Esquel.

Το Esquel παρουσιάστηκε - μαζί με ακόμη 400 γιότ - στο πλαίσιο του φετινού Dubai International Boat Show. Παίρνοντας το όνομα ενός μετεωρίτη, μοιάζει βγαλμένο απευθείας από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος του Ίαν Φλέμινγκ.

Με εύρος πλεύσης 7.000 ναυτικών μιλίων, μπορεί να βρεθεί εξίσου στη Μεσόγειο και στην Ανταρκτική και θα μπορούσε να κάνει περίπου το ένα τρίτο της περιφέρειας του κόσμου προτού χρειαστεί να «πιάσει» λιμάνι.

Το υπερπολυτελές γιοτ μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως εργασιακός χώρος, καθώς επίσης και ως σκάφος διακοπών για ανθρώπους με «χοντρά» πορτοφόλια. Διαθέτει συνεδριακή αίθουσα για εξ αποστάσεως εργασία, πολυτελή σουίτα και τζάκι στο σαλόνι, γυμναστήριο, σάουνα, πισίνα, τζακούζι, ενώ οι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε εργαστήρια, για χρήση από υδροβιολόγους.

Όπως παρουσιάζεται στο φυλλάδιο της εταιρείας, είναι ιδανικό για ζευγάρια ή φίλους που θέλουν να ξεφύγουν για κάποιο χρονικό διάστημα από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας Paris Baloumis αναφέρει ότι η Oceanco εργάστηκε με έναν νέο σχεδιαστή, τον Timur Bozca της Bozca Design, «για να αγκαλιάσει πλήρως τη νοοτροπία των millennial».

«Αφιερώσαμε περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα καθαρά για παιχνίδια», λέει ο Baloumis, εννοώντας ως παιχνίδια snowmobiles, τζετ σκι, ένα ελικόπτερο και ένα υποβρύχιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ