ΚΟΣΜΟΣ

Άδειοι δρόμοι και πλατείες στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Άδειοι δρόμοι και πλατείες στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού
AP PHOTO

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία, μετά τους 12 θανάτους που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία, μετά τους 12 θανάτους που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την επιδημία του νέου κοροναϊού. Ελάχιστος είναι ο κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους, ενώ κεντρικές πλατείες, όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, και η Ντουόμο στο Μιλάνο, που άλλοτε σφύζουν από ζωή, από ντόπιους και ξένους τουρίστες, είναι άδειες.

Ο κοροναϊός «έπληξε» και τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, αφού για να αποφευχθεί η περεταίρω εξάπλωση του ιού, ακυρώθηκαν οι δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την εβδομάδα, ενώ εξήγησε ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από τη Δευτέρα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει φτάσει τα 374, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ