ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την άδεια Ιερουσαλήμ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την άδεια Ιερουσαλήμ

Πρωτόγνωρα διαφορετικό είναι το φετινό Πάσχα στους Άγιους Τόπους, καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 671 χρόνια, ο Πανάγιος Τάφος κλείνει τις πόρτες του για τους πιστούς με τις εικόνες που καταγράφονται αυτές τις μέρες να μην θυμίζουν τίποτα από τις προηγούμενες χρονιές. 

Πρωτόγνωρα διαφορετικό είναι το φετινό Πάσχα στους Άγιους Τόπους Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 671 χρόνια που ο Πανάγιος Τάφος κλείνει τις πόρτες του για τους πιστούς λόγω πανδημίας με τις εικόνες που καταγράφονται αυτές τις μέρες να μην θυμίζουν τίποτα από τις προηγούμενες χρονιές. Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες από τους άδειους δρόμους.

Το Ισραήλ που πλήττεται από τον κορωνοϊό, όπως και οι περισσότερες χώρες στον πλανήτη, έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση των πολιτών σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από την οικία τους, εκτός και αν πρόκειται για μετάβαση σε σημείο για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι οι πόρτες του Πανάγιου Τάφου είχαν κλείσει τελευταία φορά για τους πιστούς το 1349 κατά την πανδημία της μαύρης πανώλης η οποία είχε σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε Ευρώπη και Ασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ