ΚΟΣΜΟΣ

Μπύρες και βουτιές... στον Δούναβη: «Αντίδοτο» στις υψηλές θερμοκρασίες της Ουγγαρίας

Μπύρες και βουτιές... στον Δούναβη: «Αντίδοτο» στις υψηλές θερμοκρασίες της Ουγγαρίας
REUTERS/Bernadett Szabo

Όσοι δεν πτοήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη και αποφάσισαν να μην χάσουν το μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Sziget» της Ουγγαρίας, κατάφεραν να δροσιστούν στα νερά του ποταμού Δούναβη!

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι παρευρίσκονται στο φετινό φεστιβάλ μουσικής και τέχνης, το οποίο διαρκεί μία εβδομάδα και λαμβάνει χώρα στη Νήσο Όμπουντα της ουγγρικής πρωτεύουσας, που περιβάλλεται από τον ποταμό.

Με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου, οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας κυκλοφορούν στο νησί… ψεκάζοντας τις σκηνές και τους ανθρώπους, καθώς επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκονται και γιατροί.

«Ο εξυπνότερος τρόπος για να μην ζεσταίνεστε είναι να μένετε στη σκιά, να πίνετε μπύρα και να μην βγαίνετε από το νερό» αναφέρει παρευρισκόμενος στο φεστιβάλ στο πρακτορείο Reuters.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται τον Δεκαπενταύγουστο, έχουν φροντίσει για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους της υψηλής θερμοκρασίας, προβάλλοντας ένα ενημερωτικό βίντεο στις μεγάλες οθόνες.

Με το που κάνουν την εμφάνισή τους τα συγκροτήματα, ο κόσμος «εξοπλίζεται» με νεροπίστολα και μετακινείται προς τις σκηνές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ