ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Δανία: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, το ακέφαλο πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στη Δανία τον περασμένο Άυγουστο

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δικαστηρίου που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο δημόσιος κατήγορος αποκάλυψε πως οι ιατροδικαστές εντόπισαν στο σώμα της γυναίκας 15 μαχαιριές.

Το πόρισμα τους ορίζει πως τα τραύματα προκλήθηκαν λίγη ώρα πριν ή μετά τον θάνατό της, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην τελική αιτία που στέρησε τη ζωή από την δημοσιογράφο.

Ο εκατομμυριούχος εφευρέτης Πίτερ Μάντσον, στο υποβρύχιο του οποίου επέβαινε η Βαλ όταν έχασε τη ζωή της, συνεχίζει να αρνείται πως σκότωσε τη γυναίκα, ενώ τόνισε στις Αρχές πως το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει στη θάλασσα τη σορό της γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου. Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω», είπε στην απολογία του. Ο άντρας κατηγορείται για δολοφονία πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών ο ακρωτηριασμός της γυναίκας – της είχε αφαιρεθεί το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια – έγινε με πριονωτό μαχαίρι.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν στον υπολογιστή του Μάντσον υλικό με βασανισμό και δολοφονίες γυναικών, όμως ο ίδιος δήλωσε πως στον υπολογιστή έχουν πρόσβαση και άλλα άτομα και το υλικό δεν είναι δικό του.

Ο εκατομμυριούχος υποστηρίζει πως η δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ενός «φριχτού ατυχήματος», ενώ περιέγραψε λεπτομερώς στην αστυνομία πως την ώρα του θανάτου της άκουσε έναν θόρυβο και όταν πήγε να δει τι έγινε εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, η οποία, όπως τόνισε, χτυπήθηκε θανάσιμα από την καταπακτή του υποβρυχίου.

Τότε αποφάσισε να δέσει ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο γύρω από το πτώμα και να το πετάξει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην αστυνομία στη συνέχεια είχε αποφασίσει να βυθίσει το υποβρύχιο και να αυτοκτονήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ