Γιατί ο πρόεδρος της Ινδονησίας αναγκάστηκε να περπατήσει δύο χιλιόμετρα;
Πηγή: REUTERS/Darren Whiteside

Τα μποτιλιαρίσματα της Τζακάρτα και του νησιού Ιάβα είναι συνηθισμένα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γλιτώσει από αυτά ούτε ο πρόεδρος της Ινδονησίας . Ο Τζόκο Ουιντόντο βρέθηκε εγκλωβισμένος επί ώρα σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και αποφάσισε να εγκαταλείψει το αμάξι του και να περπατήσει δύο χιλιόμετρα προκειμένου να παραστεί σε μια στρατιωτική παρέλαση.

Καθ’ οδόν προς την παρέλαση , που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 72ης επετείου από την ίδρυση του στρατού της Ινδονησίας στη Σιλεγκόν, μια παραθαλάσσια πόλη του νησιού Ιάβα, ο Ουιντόντο και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα, ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωση.

Αφού περίμενε επί μισή ώρα στο αυτοκίνητό του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας «αποφάσισε ότι θα περπατήσει» μέχρι το σημείο της τελετής, διευκρίνισε ένας φρουρός του, ο Ίλι Ντάσιλι.

Ο διοικητής της αστυνομίας της χώρας, ο Τίτο Καρναβιάν, που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο ίδιο μποτιλιάρισμα, συνόδευσε τον Ουιντόντο.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον πρόεδρο να περπατά συνοδευόμενος από πολλούς πράκτορες της προσωπικής του ασφάλειας, ενώ οι περαστικοί τον επευφημούσαν και του μιλούσαν.

Διαβάστε επίσης