ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιογράφος στην Ιαπωνία πέθανε από ανακοπή έπειτα από 159 ώρες υπερωριών σε ένα μήνα

Δημοσιογράφος στην Ιαπωνία πέθανε από ανακοπή έπειτα από 159 ώρες υπερωριών σε ένα μήνα
Twitter

Η Μίγουα Σάντο ήταν μια νεαρή πολιτική συντάκτρια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (NHK) της Ιαπωνίας, η οποία έχασε ξαφνικά τη ζωή της, από ανακοπή καρδιάς, μόλις τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές στη χώρα, τον Ιουλίου το 2013. Τα αίτια έγιναν γνωστά αυτή τη βδομάδα. 

Η 31χρονη, φαίνεται ότι πέθανε από υπερκόπωση, μετά από 159 ώρες υπερωριακής απασχόλησης -μέσα σε έναν μήνα- έχοντας πάρει μόλις δύο ρεπό, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όπως αποφάνθηκαν οι επιθεωρητές εργασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, που επικαλείται η Guardian, περισσότεροι από 2.000 Ιάπωνες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας εργασιακού άγχους, μέσα σε ένα χρόνο, το 2016, ενώ δεκάδες ακόμη έφυγαν από τη ζωή από καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες παθήσεις που προκλήθηκαν από την υπερβολική εργασία.

Όπως σχολιάζουν πάντως τα διεθνή μέσα, ο θάνατος της Σάντο, αναμένεται να εντείνει την πίεση στις ιαπωνικές Αρχές να αναθεωρήσουν την εργασιακή κουλτούρα στη χώρα, και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού αριθμού θανάτων που αποδίδονται στα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλουν πολλοί εργοδότες στο προσωπικό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ