ΚΟΣΜΟΣ

Θυελλώδεις άνεμοι στην Γερμανία: Νεκρή μία γυναίκα

Θυελλώδεις άνεμοι στην Γερμανία: Νεκρή μία γυναίκα
REUTERS/Ralf Banser/Φωτογραφία αρχείου

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Γερμανία σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα και οι αρχές να αναγκαστούν να ακυρώσουν δρομολόγια τρένων στο Βερολίνο και στο βόρειο τμήμα της χώρας, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Η γυναίκα σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω στο όχημα που επέβαινε στην πόλη του Αμβούργου, σύμφωνα με την αστυνομία. Η οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη.

Κοντά στη Βρέμη (βόρεια) μια γυναίκα επίσης τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από το κλαδί ενός δέντρου.

Η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn έκανε γνωστό ότι ανεστάλησαν πολλά δρομολόγια, περιλαμβανομένων εκείνων που συνδέουν μεγάλες πόλεις της χώρας όπως Ανόβερο- Αμβούργο, Ανόβερο- Βερολίνο και Ντόρτμουντ- Αμβούργο, χωρίς να γνωρίζει πότε η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί.

Στο Βερολίνο, τα τρένα επίσης ακινητοποιήθηκαν αργά το μεσημέρι, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι έφευγαν από τις δουλειές τους. Αποτέλεσμα: προκλήθηκε συνωστισμός στους σταθμούς του τραμ και του μετρό καθώς πολλοί Βερολινέζοι έσπευσαν εκεί για να προφυλαχθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πρωτεύουσας αφού έλαβε 50 κλήσεις για βοήθεια σε διάστημα μόλις μισής ώρας. Στο Αμβούργο, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τουλάχιστον 800 περιστατικά.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται προς το ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ