ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στην επαρχία Κιρκούκ, ο ιρακινός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει την περιοχή

Ένταση στην επαρχία Κιρκούκ, ο ιρακινός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει την περιοχή
Turkish Military/Handout via REUTERS

Επιχειρήσεις στην επαρχία Κιρκούκ ξεκίνησε ο ιρακινός στρατός σήμερα.  Τη συγκεκριμένη περιοχή  διεκδικούν τόσο η Βαγδάτη όσο και το Ιρακινό Κουρδιστάν. Την έναρξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ιρακινός αξιωματούχος με τους Κούρδους να απαντούν ότι είναι έτοιμοι να αμυνθούν. 

«Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν για να λάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που είχαν πριν τα γεγονότα του Ιουνίου του 2014», τις οποίες οι πεσμεργκά, οι Κούρδοι μαχητές, έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο στρατηγός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, το οποίο επικαλείται τον αντιπρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Κόσρατ Ράσουλ αναφέρει πως «Δεκάδες χιλιάδες πεσμεργκά και δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη λάβει θέσεις μέσα και γύρω από το Κιρκούκ» με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις πιθανές «απειλές» του ιρακινού στρατού.

«Τουλάχιστον 6.000 επιπλέον πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί από την Πέμπτη το βράδυ για να αντιμετωπίσουν την απειλή των ιρακινών δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσουλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ