Ιταλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστών με περισσότερους από εκατό εμπλεκόμενους
Πηγή: Joe Raedle/Getty Images

Δίκτυο παιδεραστών, το οποίο χρησιμοποιούσε εφαρμογές του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Τρέντο, και σε 47 εφόδους σε κατοικίες συλληφθέντων και υπόπτων.

Διαβάστε επίσης

Οι έρευνες ξεκίνησαν το Φεβρουάριο 2016, με την σύλληψη ενός 38χρονου, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκε παιδοπορνογραφικό υλικό -με χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες ανηλίκων- που ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

Οι ειδικευμένοι τεχνικοί της αστυνομίας, όμως, εξακρίβωσαν ότι στον υπολογιστή υπήρχε η εφαρμογή Voip και περίπου εκατό διευθύνσεις άλλων εκατό ύποπτων παιδεραστών, οι οποίοι διέμεναν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο 38χρονος φέρεται να παρουσιαζόταν ως μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, ενώ «προσέφερε» στους συνομιλητές του, το παιδοπορνογραφικό υλικό που είχε στην κατοχή του.

Στο δίκτυο αυτό, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, φέρεται να συμπεριλαμβανόταν και ένας ανώτατος δικαστικός της Κάτω Ιταλίας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου στο Ρήγιο της Καλαβρίας.


Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οι ναρκέμποροι που «κρύβονταν» πίσω από παιδιά

Συλλήψεις σε Αθήνα και Μύκονο για εμπόριο ναρκωτικών

Φωτό ντοκουμέντο: Ναρκέμποροι χρησιμοποιούσαν παιδιά για διακίνηση

Περισσότερες από 6.000 προσαγωγές στο Πεδίον του Άρεως από την αρχή του έτους