ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι 10 αεροπορικές εταιρείες που σερβίρουν τα καλύτερα γεύματα

Οι 10 αεροπορικές εταιρείες που σερβίρουν τα καλύτερα γεύματα

H Emirates ανέβηκε μία θέση φέτος και βρέθηκε στην κορυφή των αεροπορικών εταιρειών με το καλύτερο φαγητό σύμφωνα με τα Global Tastemaker Awards του περιοδικού Food & Wine

Emirates

Μερικά από τα καλύτερα γεύματα του 2024 δεν σερβίρονται σε ακριβά εστιατόρια, αλλά στα 35.000 πόδια.

Μετά από τα αεροδρόμια με το καλύτερο φαγητό, τα Global Tastemaker Awards του περιοδικού Food & Wine βράβευσαν τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν τα καλύτερα γεύματα εν πτήσει. Μη σας κάνει εντύπωση, καθώς πλέον πολλοί αερομεταφορείς διαθέτουν μενού που έχουν καταρτιστεί από διάσημους σεφ, επιμελημένους συνδυασμούς κρασιών και μια ποικιλία ειδικών πιάτων που διατίθενται με προπαραγγελία.

Ας δούμε τη λίστα του Food & Wine, ξεκινώντας από τη φετινή νικήτρια, Emirates.

1. Emirates

Emirates.jpg

Emirates

Ανεβαίνοντας από τη δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει πέρυσι, η Emirates ξεχωρίζει εδώ και καιρό για το εξαιρετικό της φαγητό εν πτήσει, συνδυάζοντας άψογα τη γαστρονομική καινοτομία με τις παραδοσιακές γεύσεις. Φέτος, η δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας στην παγκόσμια κουζίνα είναι εμφανής, προσφέροντας τα πάντα, από πλούσια vegan πιάτα όπως το μπιργιάνι (πιάτο με ρύζι της ινδικής κουζίνας) με jackfruit (φρούτο με γεύση ψητού κρέατος), μέχρι κλασικά comfort foods. Είτε πρόκειται για ένα γεύμα που σερβίρεται σε πορσελάνες Royal Doulton στην business class είτε για ένα απολαυστικό paneer makhani (ινδικό πιάτο με τυρί σε κόκκινη σάλτσα, με ξηρούς καρπούς) στην οικονομική θέση, η Emirates εξασφαλίζει ποιότητα και ποικιλία σε κάθε επίπεδο.

2. Turkish Airlines

Turkish-Airlines.jpg

Turkish Airlines

Η εποχικότητα και η φρεσκάδα χαρακτηρίζουν την εμπειρία του φαγητού εν πτήσει της Turkish Airlines. Επιλεγμένες πτήσεις διαθέτουν την πολυτέλεια των ιπτάμενων σεφ που ετοιμάζουν γεύματα παγκόσμιας κλάσης πάνω από τα σύννεφα. Το μενού περιλαμβάνει τουρκικά ορεκτικά και λιχουδιές στα κάρβουνα, όπως το Άδανα κεμπάπ, ενώ η οικονομική θέση δεν μένει παραπονεμένη, χάρη στα γκουρμέ ζεστά σάντουιτς με μοναδικές γεύσεις όπως το Girit ezme (η τουρκική εκδοχή της τυροσαλάτας).

3. Singapore Airlines

Singapore-Airlines.jpg

Singapore Airlines

Έχοντας κατά νου ότι η πίεση της καμπίνας του αεροπλάνου μπορεί να αλλάξει τις γευστικές αντιλήψεις, η γαστρονομική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας δοκιμάζει σχολαστικά και προσαρμόζει τις δημιουργίες των σεφ της σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον υπό πίεση. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια διασφαλίζει ότι κάθε γεύση είναι προσαρμοσμένη ώστε να απολαμβάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ουρανούς. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει την υπηρεσία «Book the Cook», όπου όσοι έχουν κλείσει premium καμπίνες σε επιλεγμένες πτήσεις μπορούν να παραγγείλουν εκ των προτέρων πιάτα που δεν είναι διαθέσιμα στο αεροσκάφος.

4. Cathay Pacific

Cathay-Pacific.jpg

Cathay Pacific

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Χονγκ Κονγκ δίνει έμφαση στην ευεξία και τη βιώσιμη πολυτέλεια, από την μπύρα Betsy, μια pale ale που παρασκευάζεται ειδικά για μεγάλα υψόμετρα, μέχρι το βιώσιμο χαβιάρι που σερβίρεται σε κομψά φιλντισένια κουτάλια στην πρώτη θέση.

5. Qatar Airways

Qatar-Airlines.jpg

Qatar Airways

Παρόλο που έχασε την πρώτη θέση φέτος, η Qatar Airways εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για πολλούς λόγους. Ένας από τους βασικότερους είναι ότι μπορείτε να γευματίζετε όταν εσείς το επιθυμείτε, χάρη στο à la carte μενού της εταιρείας στην πρώτη και την business θέση, που προσφέρει ποικιλία επιλογών ακόμη και για χορτοφάγους.

6. Air France

Air-France.jpg

Air France

Οι Γάλλοι παίρνουν στα σοβαρά την κουζίνα τους, και η Air France δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους σεφ της χώρας, όπως ο Arnaud Lallement ή η Anne-Sophie Pic για τις υπερατλαντικές πτήσεις στην πρώτη και την business θέση. Ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται ως προς τη χρήση φρέσκων, τοπικών και εποχιακών υλικών που σερβίρονται σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες.

7. Korean Air

Korean-Air.jpg

Korean Air

Το φαγητό εν πτήσει είναι μια μορφή τέχνης στην Korean Air, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και κλασικά κορεάτικα πιάτα όπως το μπίμπιμπαπ (με ρύζι, κρέας, αυγά και λαχανικά). Ενώ τα κρασιά επιλέγονται από τον Marc Almert, βραβευμένο το 2019 ως ο καλύτερος σομελιέ του κόσμου.

8. ANA

ANA.jpg

ANA

H ιαπωνική αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, όπως τον Toru Okuda για την επιμέλεια της προσφερόμενης ιαπωνικής κουζίνας τον Ryuta Iizuka για την προετοιμασία κομψών γαλλικών πιάτων. Ένα από τα highlights είναι η σαλάτα με καβούρι και αβοκάντο μέσα σε κουμκουάτ.

9. Etihad Airways

Etihad-Airways.jpg

Etihad Airways

Η Etihad διακρίνεται για τη φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο πιάτο». Συνεργάζεται με αγροκτήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής για να σερβίρει εξαιρετικά φρέσκα τοπικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι τα λαχανικά της σαλάτας συλλέγονται μόλις λίγες ώρες πριν τα δοκιμάσετε στην πτήση σας. Η business και η πρώτη θέση έχουν τη δυνατότητα επιλογής από μενού a la carte.

10. Delta Air Lines

Delta-Air-Lines.jpg

Delta Air Lines

Η αμερικανική εταιρεία έχει αναβαθμιστεί πολύ στον τομέα του φαγητού, με λαχταριστά πιάτα – στην πρώτη θέση για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – όπως οσομπούκο μαγειρεμένο σε μπύρα τζίντζερ και μπάρμπεκιου παϊδάκια από το περίφημο Fox Bros. BBQ της Ατλάντα. Ενώ στα γλυκά την παράσταση κλέβει η τάρτα με φράουλα, ραβέντι και πρέτσελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ