ΚΟΣΜΟΣ

Ράκα: Σκίζει τη μπούρκα της μετά την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές (vids)

Ράκα: Σκίζει τη μπούρκα της μετά την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές (vids)
YPG PRESS OFFICE

Λίγα μόλις λεπτά από την ανακατάληψη περιοχής στη Ράκα από τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, δείχνει γυναίκες να πέφτουν κάτω, να φωνάζουν από την χαρά τους και μια μάλιστα από αυτές, να σκίζει τη μαύρη μπούρκα της και να φιλάει από ευγνωμοσύνη τους στρατιωτικούς.

Η Ράκα ήταν υπό τον έλεγχο των μαχητών του Ντάες και προπύργιό τους, από το 2014 και σε όλη την περιοχή εφαρμοζόταν ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας ενδυμασίας.

Οι γυναίκες που εμφανίζονται στο βίντεο δεν είναι γνωστό εάν είναι νύφες του ISIS ή απλοί πολίτες, ωστόσο, η χαρά τους είναι τεράστια, όπως δείχνουν και τα πλάνα, καθώς ελευθερώθηκαν μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός των Κούρδων και Αράβων μαχητών, μπήκαν στη Ράκα τον Ιούνιο, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού και έχουν καταφέρει να καταλάβουν σχεδόν το 90% της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και τους θύλακες όπου είναι αποκλεισμένοι οι τζιχαντιστές και να απομακρυνθούν οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στην πόλη λόγω των μαχών. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν μεταξύ του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα (μια τοπική διοίκηση που συνδέεται με τις SDF) και αρχηγών των τοπικών φυλών.

Λεωφορεία και φορτηγά περιμένουν έξω από τη Ράκα για να μεταφέρουν στο Ντέιρ Εζόρ, όσους μαχητές έχουν καταθέσει τα όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ