ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αρνείται να παραστεί στη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αρνείται να παραστεί στη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας
REUTERS/Ivan Alvarado

Ο ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν αρνείται να παραστεί στη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας, όπου πρόκειται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη, η εφαρμογή του άρθρου 155 του Συντάγματος για την αναστολή των εξουσιών της αυτόνομης περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης, ο Πουτζντεμόν αρνήθηκε την πρόταση καθώς η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της.

Η τελική απόφαση του έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει τα επιχειρήματα της πλευράς του και να προσπαθήσει να εμποδίσει την εφαρμογή του άρθρου.

Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε την ευκαιρία στον Πουτζντεμόν να συμμετέχει στη συζήτηση που διεξάγεται στη Γερουσία, πριν την τελική αποπομπή του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Γερουσία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το αμφιλεγόμενο άρθρο, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής Γερουσίας είχε τονίσει πως θα «ήταν τιμή να έχουμε τον πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης εδώ για να συμμετέχει στον διάλογο». Όμως, αυτό, τελικώς δεν θα καταστεί δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ