ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ - Πούτιν: Η «ανεπίσημη» συνάντησή τους στο Βιετνάμ

Τραμπ - Πούτιν: Η «ανεπίσημη» συνάντησή τους στο Βιετνάμ
EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένονταν να συναντηθούν σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC).

Παρόλα αυτά δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ακριβής ώρα της συνάντησης και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δε υπάρξει συνάντηση των δύο. Όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δύο ηγέτες έδωσαν χέρια και αντάλλαξαν ελάχιστες κουβέντες στο Βιετνάμ.

Υποστηρίζεται πως ο Τραμπ πλησίασε τον Πούτιν και του έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο στο πλαίσιο του δείπνου της Συνόδου Κορυφής. Ύστερα οι δύο ηγέτες στήθηκαν για μία ομαδική φωτογραφία και στη συνέχεια έκατσαν σε διαφορετικές μεριές του τραπεζιού.

Τί γνωρίζαμε

Χθες, ο Γιούρι Ουσάκοφ ανακοίνωσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ.

«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

«Ο Πούτιν και ο Τραμπ θα συμμετάσχουν στην ίδια σύνοδο και θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο. Γι’ αυτό είναι απολύτως λογικό να συναντηθούν», εξήγησε χθες ο Ουσάκοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ