ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός αιχμαλώτισε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκα για μία δεκαετία

Ιταλός αιχμαλώτισε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκα για μία δεκαετία
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Μνήμες από την φρικιαστική ιστορία του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτζλ, ο οποίος κρατούσε αιχμάλωτη και βίαζε την κόρη του ξύπνησαν μετά τη σύλληψη ενός Ιταλού με την κατηγορία πως είχε αιχμαλωτίσει μία γυναίκα για δέκα χρόνια και την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η συνταρακτική υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας από τις ιταλικές Αρχές. Ο 52χρονος Φρανσέσκο Ροσάριο Τζιορντάνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιχμαλώτισε πριν από δέκα χρόνια μία 19χρονη γυναίκα από την Ρουμανία που είχε πάει σπίτι του για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη γυναίκα του.

Κλείδωσε τη νεαρή μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του και την χρησιμοποιούσε ως σκλάβα του σεξ. Η γυναίκα απέκτησε δύο παιδιά εντός της μαρτυρικής δεκαετίας, ένα αγόρι 9 ετών σήμερα και ένα 3χρονο κορίτσι.

Η ιταλική αστυνομία σταμάτησε το όχημα του Τζιορντάνο λόγω της κακής του κατάστασης και υποπτεύθηκε πως κάτι συνέβαινε όταν είδε τον 9χρονο στο πίσω μέρος του οχήματος, βρώμικο και φοβισμένο.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να μιλήσουν με τη μητέρα του παιδιού και αναγκαστικά ο 52χρονος τους πήγε στο σπίτι του. Μόλις είδαν την 29χρονη ξεκίνησαν την έρευνα στο σπίτι και ανακάλυψαν τη συγκλονιστική αλήθεια.

Όταν εντοπίστηκε η γυναίκα έφερε τραύματα στο σώμα της, καθώς πλην της σεξουαλικής κακοποίησης ο 52χρονος ασκούσε και έντονη σωματική βία πάνω της, μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στις Αρχές, είχε περισσότερο από έναν χρόνο να κάνει μπάνιο και στο υπόγειο όπου κρατούνταν επικρατούσαν εξαθλιωτικές συνθήκες. Η τουαλέτα είχε αντικατασταθεί από κουβάδες, ενώ τα λίγα έπιπλα που υπήρχαν είχαν σαπίσει από τον χρόνο. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος ποντίκια και έντομα. Η γυναίκα και τα παιδιά αναγκάζονταν να κοιμούνται πάνω σε ένα χαρτόκουτο.

Πλέον έχουν μεταφερθεί σε ειδική τοποθεσία και λαμβάνουν την αναγκαία βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ