Μάλτα: Οκτώ συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας της Γκαλίζια
Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε, σήμερα, η αστυνομία της Μάλτας για την υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια.
Δύο μήνες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς στην οποία, μεταξύ άλλων, ήταν είχε εμπλοκή και ο πρωθυπουργός της Μάλτας, οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οκτώ Μαλτέζους ως υπόπτους για την υπόθεση.
Σε σχετική του ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Ζοζέφ Μουσκάτ έκανε λόγιο για «αιτιολογημένη υποψία» σε βάρος των συλληφθέντων.
«Πιστεύω ότι το κοινό οφείλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Θυμάμαι ότι στην ιστορία της χώρας μας υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση που σχετίζεται με παρόμοια επιχείρηση κατά δωροδοκίας μελών της δικαστικής εξουσίας και η δήλωση τότε του Πρωθυπουργού είχε χρησιμοποιηθεί από τον κατηγορούμενο ως προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ως εκ τούτου, ζήτησα τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλίσω ότι η δήλωσή μου σήμερα θα επιτύχει την απαραίτητη ισορροπία. Καλώ τα μέσα ενημέρωσης να πράξουν το ίδιο», τόνισε ο Ζ. Μουσκάτ.
Γιγαντιαία πυρκαγιά στην Ολλανδία κατέστρεψε ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ - Πύργος 50 μέτρων κατέρρευσε
13:43
Τα πρωτοχρονιάτικα καρναβάλια της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρχαίες ρίζες
13:41
Σαουδική Αραβία: Ρεκόρ εκτελέσεων το 2025 με 356 θανατικές ποινές
13:32
Ρόλοι - πρόκληση φέρνουν τους σταρ στο Λονδίνο: Σίνθια Ερίβο, Τίλντα Σουίντον και Γκάρι Όλντμαν
13:22