ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: θα είχα εμποδίσει την 11η Σεπτεμβρίου

Ντόναλντ Τραμπ: θα είχα εμποδίσει την 11η Σεπτεμβρίου
Al Bello Getty Images

Μία στο καρφί και μία στο πέταλο ήταν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Από τη μία πλευρά είπε πως δεν τον κατηγορεί για την 11η Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή η Αμερική δέχτηκε την επίθεση στους διδύμους πύργους και όχι μόνο, από την άλλη όμως σημείωσε ότι εάν ήταν εκείνος Πρόεδρος οι επιθέσεις δεν θα είχαν συμβεί.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε στο "Fox News Sunday," με τον μεγιστάνα του ρίαλ εστέιτ να λέει πως εφόσον είναι "τόσο μα τόσο σκληρός στο θέμα της μετανάστευσης", οι τρομοκράτες δεν θα μπορούσαν να είχαν μπει και να πιλοτάρουν αμερικανικές πτήσεις.

"Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία άνθρωποι όπως αυτοί να μην είχαν εισέλθει στην χώρα μας", είπε ο Τραμπ.

Επιτέθηκε ξανά στον Τζεμπ Μπους επειδή εκείνος υποστηρίζει, μέσω δηλώσεών του, πως ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ κράτησε το έθνος ασφαλές.

"Δεν κατηγορώ τον Τζορτζ Μπους. Αλλά δεν θέλω ο Τζεμπ Μπους να λέει πως ο αδελφός μου μας προστάτευσε, διότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μία από τις χειρότερες ημέρες στην ιστορία αυτής της χώρας".

Αλλά ο Τραμπ δεν επιτέθηκε μόνο στο σόου της Κυριακής στον Μπους για τη θητεία του αδελφού του. Στο Twitter και ενώ ήταν στο "Fox News Sunday", στον αέρα, ο μεγιστάνας τουιτάρισε τα εξής:

"Τζεμπ γιατί ο αδελφός σου επιτέθηκε και αποσταθεροποίησε τη Μέση Ανατολή, μέσω της επίθεσης στο Ιράκ και ενώ δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής; Λάθος πληροφόρηση;"

Και μετά:

"Ο Τζεμπ Μπους να σταματήσει να υπερασπίζεται τον αδελφό του και να εστιάσει στις δικές του ελλείψεις και στο πως να τις διορθώσει".

Ο Μπους από την πλευρά του απαντά στην κριτική που δέχεται. Σε συνέντευξή του με τον Τζέικ Τάπερ στο CNN στην εκπομπή "State of the Union" την Κυριακή, ο Μπους υπερασπίστηκε την προεδρία του αδελφού του.

"Ο αδελφός μου ανταποκρίθηκε στην κρίση που ξέσπασε και το έκανε όπως θα ευχόμασταν ένας πρόεδρος να κάνει. Ένωσε την χώρα, την οργάνωσε και μας κράτσηε ασφαλείς. Δεν μπορρεί κάποιος να το αρνηθεί αυτό. Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών το πιστεύει αυτό", τόνισε.

"Και δεν ξέρω γιατί εξακολουθεί (ο Τραμπ) να συνεχίζει ξανά και ξανά με αυτό. Δεν δείχνει πως είναι σοβαρό πρόσωπο, όπως ταιριάζει σε έναν γενικό διοικητή και αρχιτέκτονα της εξωτερικής πολιτικής", κατέληξε.

Donald Trump: I would have prevented 9/11

By Eric Bradner, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ