ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Αμπαούντ χλεύαζε τα κενά ασφαλείας της Γαλλίας

Όταν ο Αμπαούντ χλεύαζε τα κενά ασφαλείας της Γαλλίας
Ο Αμντελχαμίντ Αμπαούντ Twitter

Μάρτυρας – κλειδί αποκαλύπτει το 48ωρο του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μετά τις επιθέσεις.

Ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπαούντ, συναντήθηκε με την ξαδέλφη του, 48 ώρες μετά τις επιθέσεις. Αυτό αποκαλύπτει μάρτυρας-κλειδί στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αμπαούντ συναντήθηκε με την ξαδέλφη του στη Ομπερβιλιέρ. Της εκμυστηρεύτηκε με ποιο τρόπο έφτασε στην Ευρώπη, μαζί με τους πρόσφυγες, μέσω Ελλάδας τον περασμένο Σεπτέμβρη. Οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αυτό τον ισχυρισμό, όμως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει ότι ο Αμπαούντ ήταν στην Ελλάδα με το όνομα Abu Omar al-Soussi, σύμφωνα με πληροφορίες της LeParisien.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αμπαούντ δεν φαινόταν ενοχλημένος από το γεγονός ότι μουσουλμάνοι βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων. «Παράπλευρες απώλειες», είπε κυνικά και συμπλήρωσε, «Πως ξέρουμε ότι ήταν καλοί μουσουλμάνοι;»

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο Αμπαούντ δεν είχε πρόθεση να σταματήσει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Ζήτησε από την ξαδέλφη του 5.000 ευρώ και να του βρει δύο κοστούμια και δυο ζευγάρια παπούτσια. Σχεδίαζε ένα νέο χτύπημα, μαζί με τον συνεργό του, στην Λα Ντεφάνς. Μάλιστα καυχιόταν: «Είμαστε παντού», ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε τον σχεδιασμό κι άλλων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Valeurs Actuelles, πέρα από την συνάντηση με την ξαδέλφη του Χασνά, ο Αμπαούντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμπντεσλάμ Σαλάχ, ο οποίος ακόμη καταζητείται. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει επιστρέψει στην Συρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τουλάχιστον τρεις ακόμη δράστες των επιθέσεων αξιοποίησαν τα κενά ασφαλείας για να ταξιδέψουν από την Συρία στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ