ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσκάφος «προσγειώθηκε» πάνω σε κτίρια, κοντά σε αεροδρόμιο του Κιργιστάν

Αεροσκάφος «προσγειώθηκε» πάνω σε κτίρια, κοντά σε αεροδρόμιο του Κιργιστάν
REUTERS/Vladimir Pirogov/File Photo

Τα συντρίμμια ενός τουρκικού εμπορικού αεροσκάφους, που έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο Μάνας, λίγο έξω από την πόλη Μπισκέκ του Κιργιστάν αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του ο Βλαντιμίρ Πιρόγκοφ του πρακτορείου Reuters.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 16 Ιανουαρίου του 2017, και ο φωτογράφος του Reuters ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο εκείνο το κρύο πρωινό.

«Νωρίς το πρωί ενημερώθηκα ότι ένα εμπορικό αεροσκάφος τύπου Boeing συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μάνας. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και χρειάστηκε να περπατήσω περίπου 2 χιλιόμετρα για να φτάσω ως εκεί, με το θερμόμετρο να δείχνει -22 βαθμούς Κελσίου, αν και το κρύο ήταν το λιγότερο που με απασχολούσε τη δεδομένη στιγμή», θυμάται ο Πιρόγκοφ.

«Όταν έφτασα στο σημείο της συντριβής, είδα πυροσβέστες και ερευνητές επί τω έργω. Ευτυχώς κατάφερα να φτάσω αρκετά κοντά και έτσι η πυκνή ομίχλη δεν ήταν πια τόσο μεγάλο πρόβλημα για τις φωτογραφίες μου. Τότε, είδα την ουρά του αεροσκάφους να έχει “προσγειωθεί” πάνω σε μερικά σπίτια, που είχαν καταστραφεί από το ατύχημα», περιγράφει ο φωτογράφος του Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ