Η μαύρη αγορά όπλων στα Βαλκάνια εξοπλίζει τους τζιχαντιστές
Με μερικές εκατοντάδες ευρώ, οι τζιχαντιστές εξοπλίζονται με Καλάσνικοφ στη μαύρη αγορά των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον Milojko Brzakovic, διευθυντή του τμήματος κατασκευής όπλων της Zastava, στην πόλη του Kragujevac, επτά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προέρχονται από εκεί και είχαν μεταφερθεί σε στρατιωτικές αποθήκες στη Σλοβενία, την Βοσνία και την ΠΓΔΜ, κατασκευασμένα τα έτη 1987 και 1988.
Είναι πλέον, δεδομένη η ευκολία με την οποία εξτρεμιστές εξοπλίζονται με βαρύ οπλισμό στην μαύρη αγορά όπλων στα Βαλκάνια. Το κόστος αγοράς τους δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ ενώ τα Καλάσνικοφ κινεζικής και αλβανικής προέλευσης είναι φθηνότερα.
Σέρβος βετεράνος μίλησε στο Reuters και ανέφερε ότι γνωρίζει ανθρώπους που μπορούν να προμηθεύσουν με μεγάλη ευκολία παρόμοια όπλα με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι. Όπως αναφέρει αποτελούν «κληρονομιά» των τελευταίων πολεμικών συγκρούσεων στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με τον Rob Wainwright, υψηλόβαθμου στελέχους της Europol, «οι τρομοκράτες κινούνται στα όρια μεταξύ της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος. Το λαθρεμπόριο όπλων συνδέεται με πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις».
Μήνυμα 112 για πυρκαγιά στην Κρήνη της Λάρισας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
17:33
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για την αργία του Δεκαπενταύγουστου
17:29
Πυκνώνει το μυστήριο με τον Χαμενεΐ: Ο Πεζεσκιάν τον συνάντησε χωρίς να τον δει, μόνο τον άκουγε
17:20
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις 199.000 για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας- 202.000 προέβλεπαν οι αναλυτές
17:16